En dansk-muslimsk bro

Et vælger-flertal vil af med racismeparagraffen, så muslimer generelt kan kritiseres. Den går ikke - men noget må gøres, skriver Altinget.dks redaktør i ugen efter Marienborg-mødet.
Rasmus Nielsen

Det er for sent at erkende, at afstanden mellem dansk demokrati og Islams mix af politik og religion er så stor, at Danmark skulle have afvist at optage muslimer på velfærdsamfundets lønningsliste.

Rasmus Nielsen
Altinget.dk
SOCIALDEMOKRATERNES POLITISKE ORDFØRER Frank Jensen, der er et bud som ny S-formand, efter at Mogens Lykketoft kan have tabt folketingsvalget 2005, kom i weekenden med en politisk trosbekendelse:

”For at være ærlig så oplever vi en vis form for frustration over, at Fogh i den grad kan sætte sig på dagsordenen. Han bestemmer, hvad vi skal diskutere, hvor lang tid vi diskuterer, og hvornår vi diskuterer det. Og i øjeblikket diskuterer vi altså indvandrere.”

Regeringen er i fuld gang med, hvad kommunikationsfaget kalder ”priming” af valgkampen. Som en maler grunder muren, før den males, så primer navnlig Venstre den politiske dagsorden, partiet ønsker at sætte, når vælgerne skal spørges. For mange år siden skrev den senere integrationsminister Bertel Haarder (V) i en af sine bøger om dette problemformuleringsprivilegium, som han dengang tilskrev pressen. I dag er det regeringen, der med Frank Jensens ord bestemmer, hvad vi skal tale om hvornår og hvor længe.

I ØJEBLIKKET DISKUTERER vi altså indvandrere. I slutningen af november stillede analyseinstituttet Megafon for TV 2 en række spørgsmål om islam og danskere.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00