Et portræt af social bæredygtighed: “Vi har en kontrakt om at hjælpe, hvis sociale katastrofer opstår”

Fællesskabet har en pligt til at løfte den enkelte, når det er nødvendigt. Det er en af kernerne i social bæredygtighed, fortæller Rådet for Socialt Udsatte og Fonden for Socialt Ansvar.

I løbet af pandemien har landets sociale organisationer i deres arbejde med socialt bæredygtighed forsøgt at information, værnemidler og vacciner ud til alle hjemløse
I løbet af pandemien har landets sociale organisationer i deres arbejde med socialt bæredygtighed forsøgt at information, værnemidler og vacciner ud til alle hjemløseFoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Giv hjemløse tag over hovedet, få coronaretningslinjer ud til selv de mest udsatte borgere, og løft børn ud af fattigdom. 

Bæredygtigheden handler om, at vi er bevidste om, at vi alle kan komme ud for ting i livet, som gør, at vi har brug for fællesskabets hjælp.

Vibe Klarup
Formand for Rådet for Socialt Udsatte

De sociale mål er blandt de første på listen over FN’s 17 bæredygtige verdensmål, men de står ofte i skyggen af de grønne. Men hvor energioptimering, cirkulær økonomi og CO2-reduktioner er konkrete eksempler på klima- og miljømæssig bæredygtighed, hvad er så social bæredygtighed, hvis man kunne koge det ned til en bouillonterning? Vi lægger ud med at spørge Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00