Familieudspil skubber ansvaret fra sig

NOTE: Lidt visne roser til regeringens familieudspil. DF og FTF siger, at regeringen undsiger sig ansvar og sender det videre.
Rikke Schielder Jørgensen
Det var en glad familie- og forbrugerminister, der onsdag præsenterede regeringens nye familieudspil "Debat om en moderne familiepolitik" på Krogerup Højskole.

"Udspillet er en status over, hvor vi står i dag på familieområdet - men først og fremmest er det et fremadrettet udspil, som beskriver de initiativer, som jeg og regeringen har på bedding. Jeg håber, I vil synes, at det er spændende og inspirerende læsning," sagde familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) i sin velkomsttale på højskolen.

Men hverken de politiske kolleger eller hovedorganisationen FTF deler ministerens begejstring. Kritikken går blandt andet på, at regeringen med udspillet i alt for høj grad sender ansvaret videre til arbejdsmarkedets parter samt familierne.

Sender aben videre
"Generelt overlader regeringen med sit oplæg et alt for stort ansvar til arbejdsmarkedets parter, og tager ikke selv ansvar for at løse balanceproblemerne. F.eks. skal det være arbejdsmarkedet parter, der har ansvaret for, at flere mænd holder barselsorlov," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

0:000:00