Finanslov: Enhedslisten tror stadig på penge til psykiatrien

FINANSLOV: Finanslovsforhandlingerne går ind i slutfasen. Enhedslisten tror stadig, det lykkes at forhandle penge hjem til psykiatrien, men det bliver næppe en milliard, erkender Pernille Skipper (EL).

Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) og gruppeformand Jakob Sølvhøj (EL) mødte tirsdag eftermiddag op til forhandlinger i Finansministeriet.
Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) og gruppeformand Jakob Sølvhøj (EL) mødte tirsdag eftermiddag op til forhandlinger i Finansministeriet.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Signe LøntoftJeppe Sahlholdt

Vi må nok sande, at det ikke bliver en fuld milliard, men jeg tror faktisk på, at vi kan komme ud med noget, som kan mærkes.

Pernille Skipper (EL)

Forhandlingerne om næste års finanslov er gået ind i slutfasen. Tirsdag mødtes finansminister Nicolai Wammen (S) endnu engang med regeringens støttepartier − De Radikale, Enhedslisten og SF − og Alternativet for at komme nærmere en aftale.

Her gjorde Enhedslisten det klart, at de endnu ikke har opgivet håbet om at forhandle penge hjem til psykiatrien. En såkaldt "akut-milliard" var et af partiets hovedkrav op til forhandlingerne.

"Vi har foreslået en milliard, og det var ud af en forhandlingsreserve på lige over to milliarder kroner. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har diskuteret meget, hvor mange penge der skal bruges. Kan vi både rumme et løft i velfærden og et stort skridt i den grønne retning inden for forhandlingsreserven? Det mener vi ikke, at man kan. Og derfor er det en selvstændig pointe, at vi har prøvet at bokse den forhandlingsramme større," siger Pernille Skipper til Altinget tirsdag eftermiddag.

0:000:00