Finansloven er på plads: Psykiatrien får flere penge og alkoholbehandlingen skal kulegraves

En række tiltag på socialområdet har fundet vej til mandagens finanslovsaftale. Her-og-nu-pakken til psykiatrien får et økonomisk boost, alkoholbehandlingen skal kulegraves, og så tilføres handlingsplanen mod partnervold flere penge. Få overblikket her.

Regeringen præsenterede sammen med SF, LA, R og DF mandag aftale om finansloven for 2023. Her er de blandt andet blevet enige om at tilføre psykiatrien flere penge til at løse akutte udfordringer med lange ventetider og manglende overholdelse af udredningsrettighederne.
Regeringen præsenterede sammen med SF, LA, R og DF mandag aftale om finansloven for 2023. Her er de blandt andet blevet enige om at tilføre psykiatrien flere penge til at løse akutte udfordringer med lange ventetider og manglende overholdelse af udredningsrettighederne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er flere penge på vej til mere personale i psykiatrien og bedre indsatser målrettet pårørende til personer, der har en psykisk lidelse.

Partierne bag mandagens finanslovsaftale er nemlig blevet enige om at sætte 40 millioner kroner yderligere af til den her-og-nu-pakke til den regionale psykiatri, som blev aftalt i forbindelse med psykiatriplanen sidste efterår. 

”Med aftalen fremrykker vi vigtige initiativer fra psykiatriplanen,” sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på pressemødet.

0:000:00