Først trak de sig fra forhandlingerne. Men én ting kan lokke SF med i forhandlingerne om en handicapreform igen

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) skal være klar til at lave mere grundlæggende ændringer i visitationen på handicapområdet. Så er SF klar til at indtræde i forhandlingerne om en handicapreform igen, lyder det fra partiet, der forlod forhandlingerne før sommerferien.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Hvis regeringen er klar til at lave grundlæggende ændringer i visitationen på handicapområdet, så er SF klar til at komme tilbage til forhandlingsbordet.  
Partiet trak sig ellers fra forhandlingerne om en handicapreform allerede før sommerferien med beskyldninger om ”skinforhandlinger” og ”et totalt fravær på løsninger”.

Men nu rækker SF’s handicapordfører, Charlotte Broman Mølbæk, hånden ud til regeringen og giver social- og ældreminister Astrid Krag (S) en ny mulighed for at lave en handicapaftale med støttepartiet inden et valg.

”Det afgørende for os er visitationen. Hvis vi kan se, at der kan rykkes noget, og vi kan tro på, at det får en effekt, så vil vi gerne forhandle. Men vi vil ikke stikke folk blår i øjnene,” siger handicapordføreren.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00