Tilsyn vil lukke bosted, der fik hård kritik i tv-dokumentar: Professor erindrer ikke at have set så "slemt et tilfælde før"

Ansatte og ledelse på Lynghuset i Københavns Nordvestkvarter fik i TV 2-dokumentar kritik for at udsætte borgere med handicap og funktionsnedsættelser for omsorgssvigt og kritisabel pleje. Nu kan bostedet snart være fortid.

Lynghuset er ejet af Københavns Kommune. Derfor skal politikerne på Københavns Rådhus træffe beslutning om, hvor botilbuddets beboere skal genhuses, hvis tilbuddet ender med at måtte lukke. 
Lynghuset er ejet af Københavns Kommune. Derfor skal politikerne på Københavns Rådhus træffe beslutning om, hvor botilbuddets beboere skal genhuses, hvis tilbuddet ender med at måtte lukke. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

Socialtilsynet påtænker at lukke botilbuddet Lynghuset på Provstevej i Nordvest efter kritik af omfattende omsorgssvigt af udsatte københavnere.

Selvom ledelsen på bostedet står til at blive udskiftet, tror Socialtilsynet ikke på, at det kan skabe de fornødne ændringer i Lynghuset, der huser 29 borgere med alvorlige handicap og funktionsnedsættelser. 

Det viser dokumenter fra Socialtilsynet, som Altinget har fået aktindsigt i.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024