Fysioterapeuter støtter genoptræning i kommuner

NYHED: Danskerne ønsker genoptræning flyttet fra kommuner til regioner. Fysioterapeuter afviser, fordi dobbelt så mange nu genoptrænes.
Henrik Theil

Kommunalreformen har gavnet genoptræningsindsatsen. Der er langt flere patienter, der modtager genoptræning nu end tidligere. Der er sket en fordobling af antallet af genoptræningsplaner fra 2006 til 2007.

Johnny Kuhr
Danske Fysioterapeuter

Det har været svært at flytte genoptræning og tildeling af hjælpemidler fra amterne (nu regionerne) til kommunerne. En rundspørge foretaget af A&B Analyse for Altinget viste, at seks ud af ti danskere helst ser genoptræningen flyttet tilbage. 

Borgmester Tove Larsen (S), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, forstår kritikken, men hun peger på, at opgaven nu er sat på rette spor. Hun får opbakning fra formand for Danske Fysioterapeuter Johnny Kuhr:

"Kommunalreformen har gavnet genoptræningsindsatsen. Der er langt flere patienter, der modtager genoptræning nu end tidligere. Der er sket en fordobling af antallet af genoptræningsplaner fra 2006 til 2007, og det er en tydelig indikator af, at opgaveflytningen har været en succes - der gives mere genoptræning."

0:000:00