God repræsentant for Enhedslisten

INTERVIEW: Den omstridte tv-vært Asmaa Abdol-Hamid kan godt være kandidat for Enhedslisten, selvom hendes holdninger til seksualitet ligger langt fra, hvad venstrefløjen ellers står for. Partiets medieordfører opfatter den omfattende kritik af Asmaa som udtryk for en hetz.
Erik Holstein

Hvis medlemmer af Enhedslisten går ind for dødsstraf eller stening af kvinder, vil de blive ekskluderet. Men Asmaa opfatter sharia som nogle rammer omkring muslimers liv – nogle rammer som ikke indbefatter støtte til reaktionære og barbariske skikke

Per Clausen
Medieordfører, Enhedslisten
De iranske kvinders organisation betegner hende som ”reaktionær, konservativ og fanatisk”.

Men kritikken af Asmaa Abdol-Hamid får ikke Enhedslisten til at slå hånden af hende. Tværtimod bakker Listens medieordfører fuldt op om Asmaa Abdol-Hamid, der har vakt opsigt som tilhyllet studievært i et debatprogram på DR2.

”Asmaa bliver påduttet standpunkter, som hun selv har taget afstand fra. Og når hun siger, hvad hun mener, bliver hun beskyldt for at lyve, fordi hun er muslim. Hun er udsat for hetz,” siger Enhedslistens medieordfører i Folketinget, Per Clausen til Altinget.

Kontroversiel politiker
Asmaa Abdol-Hamid er blevet kritiseret fra mange sider, efter hun valgte at optræde som tildækket studievært i debatprogrammet ”Adam og Asmaa” på DR2.
Men allerede i forbindelse med kommunalvalget i november, blev der fra andre sider af venstrefløjen rejst kritik af, at Enhedslisten i Odense opstillede en kandidat med en særdeles konservativ tilgang til islam:

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00