Handicapaftale, fattigdomsgrænse og psykiatriplan: Her er hængepartierne på socialområdet inden valget

Forhandlingerne om en handicapaftale er endnu ikke nået i mål, og en aftale om en 10-årsplan for psykiatrien udestår stadig. Og så bliver vi dette efterår klogere på, om det lykkes at indfri ambitionen fra forståelsespapiret om at nedbringe antallet af hjemløse. Få overblikket over de politiske ambitioner og aftaler, der mangler at komme på plads.

Social- og ældreminister Astrid Krag har kunne sætte flueben ved flere aftaler i denne regeringsperiode - blandt andet aftalen om anbringelsesreformen 'Børnene Først'. Men ministeren mangler fortsat at lande en aftale om  en handicapreform.
Social- og ældreminister Astrid Krag har kunne sætte flueben ved flere aftaler i denne regeringsperiode - blandt andet aftalen om anbringelsesreformen 'Børnene Først'. Men ministeren mangler fortsat at lande en aftale om  en handicapreform.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Kort inden sommerferien kunne beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sammen med de øvrige støttepartier sætte flueben ved endnu en mærkesag fra forståelsespapiret, da aftalen om et nyt kontanthjælpssystem kom på plads.

Men der er fortsat stort anlagte politiske tiltag og aftaler, der ikke er opnået politisk enighed om, mens Radikales valgultimatum nærmer sig deadline: Forhandlingerne om en handicapreform har været sat på pause hen over sommeren, og så har der været yderligere pres på for at få sat gang i forhandlingerne om en 10-årsplan for psykiatrien efter den tragiske hændelse i Fields.

Derudover mangler regeringen at levere på løftet om at indføre en fattigdomsgrænse.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00