Om  
Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt modtager kvindepris

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) modtager en kvindepris fra Zonta København for blandt andet at være med til at bryde fastlåste forestillinger om kvinders rolle i samfundet.

Camilla Kamstrup

Den 15. november får Danmarks første kvindelige statsminister overrakt en særlig kvindepris fra Zonta København for blandt andet at have været med til at bryde fastlåste forestillinger om kvinders rolle i samfundet.

Det skriver Zonta i en pressemeddelelse.

Prisuddelingen sker i forbindelse med den internationale ligestillingsorganisation Zontas 80 års fødselsdag, hvor over 200 kvinder mødes på Christiansborg for fejre jubilæet. 

Med kvindeprisen følger 10.000 kroner og en anerkendelse af den indsats, som Helle Thorning-Schmidt ifølge Zonta har gjort for kønsbilledet i Danmark:

"Som Danmarks første kvindelige statsminister har hun også vist, at det faktisk kan lykkes at forene et sådant topjob med et aktivt familieliv. Det er vigtigt for nye generationer af danske kvinder at se dette realiseret i vores eget land, og Zonta København vil gerne udtrykke sin respekt for den store personlige indsats, der ligger bag Helles flotte karriere," lyder det i pressemeddelelsen. 

Zonta er en uafhængig NGO, som arbejder for at sikre kvinders vilkår og ligestilling. En NGO, som på internationalt plan har over 30.000 medlemmer, og som i perioden 2014-2016 har danske Maria Østergaard som formand. 

På mærkedagen vil der blandt andet være taler fra folketingsmedlem Yildiz Akdogan (S) og astrofysiker Anja Cetti Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00