Her er regeringens hjælpepakke til ledige: 750 millioner til uddannelse og opkvalificering

OVERBLIK: Udvalgte faggrupper kan få 110 procent i dagpenge, hvis de uddanner sig, mens de er ledige. Og så vil regeringen rekruttere dansk arbejdskraft til Femern-forbindelsen. Det er blandt initiativerne i et nyt opkvalificeringsudspil.

Det er en god investering at løfte flere ufaglærte til faglærte, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
Det er en god investering at løfte flere ufaglærte til faglærte, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mere uddannelse og opkvalificering skal hjælpe de mange danskere, som har mistet deres job under coronakrisen, videre til et nyt arbejde.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S), der onsdag har præsenteret regeringens nye udspil, hvori der afsættes 750 millioner kroner frem til 2023 til uddannelse og opkvalificering.

”Vi fremlægger et ambitiøst opkvalificeringsudspil med et klart mål om, at vi hurtigt får omstillet ufaglærte og faglærte til de nye corona-job og grønne job. Vi er ikke i tvivl om, at det er en god investering – også for den enkelte – hvis vi får løftet flere ufaglærte til faglærte,” udtaler beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse.

0:000:00