Heunicke satte beregninger i gang for et år siden. Men EL savner fortsat præcist svar på, hvad psykiatriplan koster

Enhedslisten kritiserer regeringen for ikke at have regnet på, hvad de forskellige initiativer i psykiatriplanen kommer til at koste. De i alt 37 anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen kan indføres på forskellige måder ”med forskellige omkostninger til følge,” lyder ministers modsvar.

Enhedslisten mener fortsat ikke, at de har fået ordentligt svar på, hvad det vil koste at implementere de 37 anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens faglige oplæg i tiårsplanen for psykiatrien.
Enhedslisten mener fortsat ikke, at de har fået ordentligt svar på, hvad det vil koste at implementere de 37 anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens faglige oplæg i tiårsplanen for psykiatrien.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

For et år siden satte tidligere sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sit ministerium i gang med at regne på, hvad det vil koste at indføre samtlige af Sundhedsstyrelsens 37 anbefalinger til en tiårsplan for psykiatrien.

Men mere end et år senere har partierne fortsat ikke fået et bud på, hvad de forskellige tiltag hver især koster at indføre.

Det får kritik fra Enhedslisten, som har stillet sundhedsminister Sophie Løhde (V) det samme spørgsmål, som Heunicke fik inden sommerferien sidste år: Hvad koster det at indføre hver enkelt af de 37 anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen?

0:000:00