Hjemløsefodbold har mange sidegevinster: 'Et VM er en øjenåbner for hr og fru Danmark. Fordi man kigger på og ikke ned og væk.'

Hjemløsefodbold giver øget fokus på en aktivitet, som kan forbedre sundhed og trivsel hos den enkelte og dermed spare det offentlige for udgifter. Samtidig kan en begivenhed som VM give danskerne et mere nuanceret syn på mennesker ramt af hjemløshed.

Hvis det lykkes at hive VM i hjemløsefodbold til København i 2024 er ambitionen også, at eventet skal give publikum mere end bare store fodboldoplevelser og underholdning. Det skal også give helt almindelige danskere såvel som turister et mere nuanceret billede af udsatte mennesker og mennesker ramt af hjemløshed - og derfor betyder lokationen også en del. Den skal for eksempel være central og med gode tilskuerforhold.
Hvis det lykkes at hive VM i hjemløsefodbold til København i 2024 er ambitionen også, at eventet skal give publikum mere end bare store fodboldoplevelser og underholdning. Det skal også give helt almindelige danskere såvel som turister et mere nuanceret billede af udsatte mennesker og mennesker ramt af hjemløshed - og derfor betyder lokationen også en del. Den skal for eksempel være central og med gode tilskuerforhold.Foto: Ombold
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Når danske eller udenlandske turister til næste sommer lægger spadsereturen forbi Kongens Have i København, kan de få sig en usædvanlig fodboldoplevelse, som også tilbyder ekstra tankegods. 

For om alt går vel, skal Danmarks hovedstad huse i alt cirka 400 fodboldspillere fra hele verden til Homeless World Cup – VM i hjemløsefodbold. 

Det er i hvert fald drømmen og planen hos henholdsvis Københavns Kommune og ngo’en Ombold, som nu er gået aktivt i gang med at realisere planen og forfølge drømmen – i første omgang med en bevilling på 300.000 kroner, fordelt mellem de to.









0:000:00