Hvilshøj vil se resultater

REPORTAGE: Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) roser flere kommuner for arbejdet med den såkaldte trappemodel. Hun mener, at kommunerne nu har de nødvendige redskaber til at få 25.000 flere indvandrere i job. DA og LO mener også, at trappemodellen virker.
Ole Hall

Det er altså jer i kommunerne, der har muligheden for at løse opgaverne.

Rikke Hvilshøj (V)
Integrationsminister
Fakta
DA, LO og KL igangsatte i 2003 projektet ”Virksomhedsrettet integration”. Projektet er gennemført i tre regioner med deltagelse af i alt 13 kommuner. I Roskilde-regionen deltog Roskilde, Stevns, Skovbo, Vallø og Køge kommuner.

Trappemodellen indeholder fire trin. Den begynder på trin 1 og slutter på trin 4.

1) Vejledning, kompetenceafklaring, opkvalificering
2) Virksomhedspraktik
3) Ansættelse med løntilskud
4) Ansættelse på normale vilkår


Kilde: Projekt Virksomhedsrettet Integration.
Fem kommuners erfaringer med den såkaldte trappemodel fremkaldte smil hos både LO, DA og integrationsminister Rikke Hvilshøj (V).

Men smilet stivnede, da planchen om regeringens målsætninger kom på overheaden: ”Mindst 95 procent af en årgang skal tage en ungdomsuddannelse i 2015”. ”25.000 flere indvandrere i job inden 2010”.

”I kan nok se, at jeg har nogle ting at levere over for statsministeren, og jeg er faktisk dybt afhængig af, at kommunerne hjælper til,” sagde Rikke Hvilshøj.

Med statsministerens ånde i nakken balancerede hun mellem at rose kommunerne for deres indsats, og samtidig gøre det klart, at ærmerne skal smøges op, hvis målene skal indfris.

0:000:00