I Odense straks-aktiveres bandemedlemmer i jobcenteret: ”Ingen kriminelle får lov til at leve på samfundets regning”

I Odense bliver ledige med kriminelle relationer holdt under skarpt opsyn for at undgå misbrug med offentlige ydelser. Nu bør Christiansborg gøre det lettere at fratage førtidspensioner, som tidligere er blevet tilkendt, lyder det fra lederen af jobcenterets bande-enhed.

Siden TV2's dokumenter "Den sorte svane" blev offentliggjort for to uger siden, har flere spekuleret i, hvorvidt rockere kan true sig til en førtidspension. Det afviser man i Odense Kommune, som siden 2017 har haft en særlig enhed til at straks-aktivere bandemedlemmer på offentlige ydelser.
Siden TV2's dokumenter "Den sorte svane" blev offentliggjort for to uger siden, har flere spekuleret i, hvorvidt rockere kan true sig til en førtidspension. Det afviser man i Odense Kommune, som siden 2017 har haft en særlig enhed til at straks-aktivere bandemedlemmer på offentlige ydelser.Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Hvordan kan en kriminel Bandidos-rocker tage til Pakistan for angiveligt at likvidere et vidne og tjene penge på forurenet jord, mens han samtidig modtager førtidspension?

Det spørgsmål har landets politikere stået i kø for at få svar på, siden TV2’s dokumentar 'Den Sorte Svane' blev sendt for to uger siden. Her ser man, hvordan flere rockere med stolthed forklarer, at de både modtager førtidspension og begår økonomisk kriminalitet på samme tid.

Knap to døgn efter dokumentarens offentliggørelse udtalte beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) da også til dagbladet B.T., at det skal være nemmere at tage pensionerne fra kriminelle. Hende kommer vi tilbage til.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024