Integrationen er tilbage på sporet

DEBATPANEL: Forfatteren Rushy Rashid ser optimistisk på situationen nu, hvor stormen har lagt sig efter Muhammed-krisen. Hun glæder sig over, at der tages en række intiativer for at fremme dialogen.

Alle har været på barrikaderne enten på den ene eller den anden front. Nu, hvor de værste dønninger har lagt sig, er det tid til at samle stumperne.

Rushy Rashid Højbjerg
Forfatter, medlem af Hvidovre Kommunalbestyrelse( S)
Rushy Rashid Højbjerg
Forfatter, medlem af Hvidovre Kommunalbestyrelse (S)

”Der er ikke noget andet land i hele verden, hvor jeg hellere kunne ønske mig at være muslim end i Danmark. Danmark er mit land og jeg vil ikke finde mig i hverken afbrændinger af mit flag eller vores ambassader!”

Jeg har næsten ikke tal på, hvor mange journalister jeg har talt med om mit forhold til Danmark som indvandrer, muslim og tilhænger af den danske demokrati-model de sidste par måneder. Nogle af dem har kigget lidt forundret på mig, andre har blot noteret det, og atter andre har nikket helt vildt, for det passede ind i deres historie.

Tid til at melde åbent ud
Jeg er ikke den eneste. Heldigvis! Der er og har været tusinder andre, der har taget diskussionen med deres arbejdskolleger, klassekammerater, naboer eller fru Jensen nede i Netto, der helt tilfældigt stod foran en i køen. De har endelig besluttet at deltage i debatten og tage en åben diskussion om deres forhold til Danmark. For nu er tiden inde til at melde ud, fordi man er træt af at høre på den evige råben og skrigen af hinanden på fløjene.

0:000:00