Integrationen i Odense Kommune halter

NYHED: Kommunerne i København og Århus er bedre til at ansætte indvandrere med ikke-vestlig baggrund end Odense Kommune. Forskellene er mærkbare, selvom kommunernes målsætninger er ens.
Ole Hall
Fakta
Om tallene:
Tallene fra Odense og København er opgjort efter antal indvandrere med ikke-vestlig baggrund. Tallene fra Århus er opgjort efter antal indvandrere med baggrund fra tredjeverdenslande. Ens for de tre kommuner er, at deres ambition er, at kommunens ansatte skal afspejle arbejdsstyrken i kommunen.

Kilde: Københavns Kommune, Århus Kommune og Odense Kommune
Københavnere og århusianere møder oftere end odenseanere indvandrere med pakistansk og tyrkisk baggrund, når de modtager hjemmehjælp eller henvender sig til kommunens borgerservice.

Landets to største kommuner er tæt ved at nå målsætningen om at afspejle kommunens arbejdsstyrke, når det gælder etnicitet. Den målsætning har man også i Odense, men her er ansatte med ikke-vestlig baggrund mærkbart underrepræsenteret.

Århus tættest på målet
Århus er 8 procent fra målet, København 16 procent, mens Odense halter efter ved at være 40 procent fra målsætningen. Det viser beregninger foretaget af Altinget.dk på baggrund af statistik indsamlet fra de tre kommuner.

Samstemmende lyder det fra de tre kommuner, at det er vigtigt, at kommunerne går forrest med integrationen og viser det private erhvervsliv, at det er muligt at få indvandrerne i job.

0:000:00