Interview med ny svømmeformand: "Vi skal sikre, at svømmerne aldrig må blive svigtet"

Ny formand i Dansk Svømmeunion vil række ud til kritikerne og har derfor bedt omstridt ex-direktør trække sig fra international toppost, selvom "det kommer til at koste". Ny formand vægter svømmernes trivsel over de bonede gulve, lyder det.

Rapport fra Kammeradvokaten har afdækket, at der i årevis var store problemer med trivslen og træningsklimaet i dansk landsholdssvømning.
Rapport fra Kammeradvokaten har afdækket, at der i årevis var store problemer med trivslen og træningsklimaet i dansk landsholdssvømning.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Oven på flere års interne stridigheder skal den nye formand Pia M. Johansen forsøge at skabe ro i Dansk Svømmeunion.

“I virkeligheden er det gamle dyder, jeg vil have i fokus. Jeg vil vise åbenhed, give plads til dialog og skabe gennemsigtighed i beslutningerne," siger hun.

Pia M. Johansen skal samle den union, hun selv har kaldt "splittet" efter en krise, der tog fart i foråret 2019. Her pegede en DR-dokumentar på problemer med spiseforstyrrelser og depressioner i dansk elitesvømning. Siden konkluderede en rapport fra Kammeradvokaten, at træningsmiljøet for landsholdssvømmerne havde været særdeles problematisk - samt at der var sket ledelsessvigt i unionen.









0:000:00