”Jeg havde aldrig troet, jeg skulle gå i en demonstration og råbe ’grundfinansiering - jatak!”

Det er langt fra første gang, det frivillige sociale Danmark rejser problematikken om den manglende varige finansiering af sociale indsatser efter SATS-puljens nedlæggelse. Men det er formentlig første gang, en større gruppe aktører har råbt deres budskab ud til en demonstration. Det gjorde de på årets Folkemøde

Bydelsmødre og Natteravne er blandt de mest kendte af de organisationer, som er en del af Netværk for socialt ansvar. Men i alt 23 frivillige sociale organisationer fra netværket (som tæller over 40 organisationer) gik med i lørdagens optog for grundfinansiering af den frivillige sociale sektor.
Bydelsmødre og Natteravne er blandt de mest kendte af de organisationer, som er en del af Netværk for socialt ansvar. Men i alt 23 frivillige sociale organisationer fra netværket (som tæller over 40 organisationer) gik med i lørdagens optog for grundfinansiering af den frivillige sociale sektor.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Lørdag morgen i Allinge bærer unægtelig præg af, at en god del af folkemødets deltagere angiveligt har taget revanche fredag aften for de foregående to års aflyste folkemøder. Men der er stadig mennesker på gaden, og en bestemt flok er endog stået op med en særlig energi samlet om et formål.

Med kampråbet ’Grundfinansiering – jatak!’ går omkring 100 mennesker fra 23 frivillige sociale organisationer lørdag morgen i demonstration fra kirken i Allinge og gennem hele Folkemødeområdet. Organisationerne er alle en del af Netværk for Socialt Ansvar.

Kampråbet, som bliver opfundet til lejligheden lige inden afgang, vækker nogen nysgerrighed og undren hos flere tilskuere. I nogles ører lyder det som ’grøn finansiering’, og en af deltagerne fra Bydelsmødrene udbryder:

0:000:00