Julesamtale med Fatma Øktem

JULEKALENDER: Altinget.dk bringer hver dag frem mod jul en samtale med en dansk politiker. I dag er det Fatma Øktem fra Venstre.
Fatma Øktems vigtigste politiske mål er at sikre, at danskerne får ansvaret og friheden tilbage. (Foto: Camilla Khaldi Assas/Altinget.dk)
Fatma Øktems vigtigste politiske mål er at sikre, at danskerne får ansvaret og friheden tilbage. (Foto: Camilla Khaldi Assas/Altinget.dk)

Mit første år er gået med at læse meget op og sætte mig ind i tingene. Alt er blevet prøvet for første gang. Det har været fantastisk stort, men jeg vil også gerne være en erfaren politiker. Jeg satser på, at jeg næste år er blevet mere erfaren, og det glæder jeg mig til.

Fatma Øktem
MF, Venstre
Fakta
Fatma Øktem er 39 år og bosat i Aarhus. Hun har været medlem af Folketinget siden 2011. I dag sidder hun blandt andet i Ligestillingsudvalget og Beskæftigelsesudvalget for Venstre. Desuden er hun ligestillingsordfører for partiet.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg gik ind i politik på grund af min kærlighed til friheden. Jeg mener, at hvis man gerne vil opnå noget, så er man nødt til at smøge ærmerne op og gøre noget selv. Jeg vil gerne have et mere frit og liberalt Danmark, og det har jeg altid gerne villet have. Men det var først, da jeg meldte mig ind i Venstre for 8 år siden, at jeg egentlig kunne mærke, at det var det, det hele handlede om for mig.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?


Det er først og fremmest at skabe større råderum og mere frihed til den enkelte. For mig kan frihed og muligheder godt forenes. Jeg ønsker at give friheden og ansvaret tilbage til danskerne.

Jeg stammer fra et land, hvor man ser anderledes på frihed. Jeg har arbejdet med kvinder gennem rigtigt mange år, og jeg ved, hvordan mange andre lande ser på ligestilling, frihed og demokrati. Jeg synes, at vi har noget så fantastisk et fællesskab i Danmark. Dog synes jeg ikke, at vi skal pakke folk ind og styre dem. Børn er forældrenes ansvar. Det er mit ansvar, at mit barn har madpakke med i skole og er godt forberedt. Ligeledes er sundhed også mit eget ansvar.

Jeg bliver frygtelig ked at det, når jeg hører statsministeren sige, at man bare kan ringe til kommunen, hvis man har brug for hjælp. Hvor er forældrene henne i denne sag? Det ender altid med, at ansvaret bliver parkeret hos politikerne på en eller anden måde. Det kunne jeg godt tænke mig, at vi lavede om på.

0:000:00