Julesamtale med Jane Heitmann

JULESAMTALE: Selvom Jane Heitmann (V) plejer at læse en bog hver sommerferie, blev årets bog erstattet af en tur til Nicaragua med hendes tre børn. Her var de frivillige på et aktivitetscenter for børn af enlige mødre. Det fortæller hun blandt andet i dagens kalenderinterview. 

Jane Heitmann (V) er inspireret af partifællen Mariann Fischer Boel (V). Derudover respekterer hun sin sundhedspolitiske kollega Flemming Møller Mortensen (S) for hans overskud og ordentlighed i debatten.  
Jane Heitmann (V) er inspireret af partifællen Mariann Fischer Boel (V). Derudover respekterer hun sin sundhedspolitiske kollega Flemming Møller Mortensen (S) for hans overskud og ordentlighed i debatten.  Foto: Altinget.dk
Franka Lykke Vedel Kessing
Fakta
Jane Heitmann er født 5. november 1968 i København. 

Hun er uddannet klinikassistent i Lyngby i 1991 og cand.mag. i dansk ved Syddansk Universitet i 2004.

Jane Heitmann blev valgt til Folketinget første gang i 2011 i Fyns Storkreds efter at have været kandidat siden 2009. Derudover har hun været medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune siden 2006, som hun dog har orlov fra pr. 1. januar 2016 og et halvt år frem.

Hun er ældreordfører, ligestillingsordfører, psykiatriordfører, sundhedsordfører og ordfører vedrørende § 71-tilsynet for Venstre.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg tror faktisk, jeg har vidst i mange år, at jeg skulle ind i politik. Det var ikke sådan, at jeg vågende op en morgen og tænkte “Jeg skal være politiker”.

Om fem år har vi jo haft et valg i mellemtiden, så jeg ved ikke, om jeg sidder på Christiansborg. Men jeg vil stadig være i politik på den måde, at jeg er medlem af Venstre. For uanset hvad banker der et lille blåt hjerte i mig.

Jane Heitmann (V)
Medlem af Folketinget

I folkeskolen stillede jeg op til elevrådet på Hornbæk Skole, og jeg kan huske glæden ved at opdage, at der var nogen, der stemte på mig. I 2005 stillede jeg så op ved kommunalvalget, fordi jeg kunne se, at der ville komme nogle udfordringer med kommunalreformen, som jeg gerne ville være med til at løse. 

0:000:00