K: 2.000 kroners forskel på kontanthjælp og job

REFORM: Et nyt forslag fra Konservative lægger op til, at der minimum skal være 2.000 kroners forskel mellem at være på kontanthjælp og at være i arbejde.
Benedikte Kiær og Konservative vil sikre, at der minimum er 2000 kroners forskel på at være på kontanthjælp og at være i arbejde.
Benedikte Kiær og Konservative vil sikre, at der minimum er 2000 kroners forskel på at være på kontanthjælp og at være i arbejde.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Det er i hvert fald mærkeligt, at Venstre ikke er interesseret i at sænke ydelserne for dem over 30, taget deres tidligere udmeldinger i betragtning, hvor de påpeger, at det skal kunne betale sig at arbejde i Danmark.

Benedikte Kiær (K)
Arbejdsmarkedsordfører

Det skal kunne betale sig at arbejde. Helt konkret skal det minimum give 2.000 kroner mere om måneden at være i arbejde end at være på passiv forsørgelse.

Sådan lyder et nyt forslag, som Konservative har spillet ind med i de igangværende forhandlinger om en kontanthjælpsreform, og som lægger op til, at der skal skæres i kontanthjælpssatsen for folk over 30 år.

"Vi bliver nødt til at kigge på ydelserne for folk over 30 år. De skal nedjusteres. Som det er nu, kan det for nogle ikke betale sig at tage et arbejde, og det gælder især for forsørgere," siger Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Benedikte Kiær.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00