Karen J. havde ringe opbakning

JESPERSEN: Buh-råb fra borgmestre. Upopulær hos befolkningen. Isoleret i regeringen. Karen Jespersen forlader duknakket Velfærdsministreret.
Foto: Pressefoto

Af Ole Hall

Karen Jespersen (V) har været en upopulær minister med lav indflydelse, der stod alene og isoleret i regeringen. Så hård er vurderingen fra politiske iagttagere få dage efter, at velfærdsminister Karen Jespersen forlod regeringen ad bagtrappen i skyggen af statsministerens exit til NATO.

I sine blot 16 måneder som velfærdsminister kom Karen Jespersen aldrig på plads i Velfærdsministeriet, der - i kraft af sin størrelse - blev kaldt superministeriet og var blevet specialdesignet til den tidligere socialdemokrat. Hun fik ikke en eneste post i regeringens seks interne udvalg og blev dermed ikke en toneangivende spiller på ministerholdet. Samtidig gjorde hun sig upopulær hos både befolkningen og landets borgmestre. Enkelte af sidstnævnte viste deres utilfredshed med buh-råb på et topmøde i Kommunernes Landsforening (KL) for få uger siden. En af de kritiske iagttagere er professor i forvaltning Tim Knudsen fra Københavns Universitet. Han mener, at der er god grund til, at Jespersen afleverer sin opsigelse netop nu.

0:000:00