Om  
Ian Ørtenblad
Birgit Bouet Friis
Helle Christiansen

Kirkens Korshær udpeger ny bestyrelsesformand

Ian Ørtenblad er blevet udpeget som ny formand for Kirkens Korshærs hovedbestyrelse. Han overtager posten fra Birgit Bouet Friis, der efter ti år på posten har valgt at træde tilbage.

Jon Michelsen

Kirkens Korshær har udpeget ny formand.

Valget er faldet på Ian Ørtenblad, der overtager posten fra Birgit Bouet Friis.

Det oplyser Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

Efter weekendens generalforsamling har Kirkens Korshær udpeget Ian Ørtenblad som ny formand for hovedbestyrelse. I samme forbindelse er Niels Otto Maibom blevet genvalgt som næstformand.

Ian Ørtenblad har siden 2011 været medlem af hovedbestyrelsen, og siden 2003 har han været frivillig i organisationen. Fremover skal han overtage formandsposten fra Birgit Bouet Friis, der efter ti år har valgt at fratræde posten. En udfordring, han ser frem til:

”Kirkens Korshær er ved at komme godt på benene efter coronakrisen, der har påvirket både økonomien og vores arbejde. Samtidig står vi midt i en proces, hvor den nye organisatoriske struktur skal rulles ud, og så skal vi ikke mindst have fundet den nye og rette chef for Kirkens Korshær," udtaler han i meddelelsen.

Forud for weekendens generalforsamling meddelte Helle Christiansen, at hun fratræder stillingen som chef for Kirkens Korshær efter ti år. Derfor bliver Ian Ørtenblads første opgave, som han selv nævner, at finde den nye chef for organisationen.

Ian Ørtenblad er til daglig sognepræst i Døstrup-Mjolden-Rømø Pastorat i Tønder. Han har tidligere været fængselspræst og stiftspræst for diakoni i Ribe Stift.

Han er uddannet cand.theol. ved Københavns Universitet i 2001.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ian Ørtenblad

Bestyrelsesformand, Kirkens Korshær, sognepræst

Birgit Bouet Friis

Fhv. bestyrelsesformand, Kirkens Korshær, sognepræst
cand.theol.

Helle Christiansen

Fhv. chef, Kirkens Korshær
cand.theol. (1984)

0:000:00