Om  
Helle Christiansen

Kirkens Korshærs øverste chef går på pension

Kirkens Korshærs nationale chef, Helle Christiansen, træder af og går på pension. Hun har ledt organisationen de sidste ti år.

”I min tid som chef er Kirkens Korshær hele tiden blevet større, hvilket jo desværre også skyldes, at behovet vokser," siger Helle Christiansen, der træder af som chef for Kirkens Korshær.
”I min tid som chef er Kirkens Korshær hele tiden blevet større, hvilket jo desværre også skyldes, at behovet vokser," siger Helle Christiansen, der træder af som chef for Kirkens Korshær.Foto: Pressefoto/Kristeligt Dagblad
Max Læbo Wulff

Helle Christiansen, der har stået i spidsen for Kirkens Korshær de sidste 10 år, træder tilbage.

Det siger hun i et interview med Kristeligt Dagblad.

Udmeldingen kommer forud for organisationens årsmøde, der afholdes digitalt i den kommende weekend. Datoen for Helle Christiansens fratrædelse vil blive fundet på årsmødet. Den 64-årige chef går dermed på pension.

Helle Christiansen har været aktiv i Kirkens Korshær siden 70’erne, hvor hun var frivillig i Mariatjenesten i København, siden har hun haft flere chefstillinger, og de sidste 10 år har hun været organisationens øverste chef.

Chefens sidste år har været præget af coronakrisen, hvor flere af organisationens tilbud har været nødsaget til at lukke ned, men alligevel glæder Helle Christiansen sig over den fremgang, organisationen har nydt under hendes ledelse.

”I min tid som chef er Kirkens Korshær hele tiden blevet større, hvilket jo desværre også skyldes, at behovet vokser. Jeg synes, behovet for Kirkens Korshærs ydelser er trådt meget tydeligt frem under coronakrisen, og det har været bevægende at se, hvor stærkt et savn det har efterladt mange med, heriblandt også de frivillige,” siger Helle Christiansen til Kristeligt Dagblad.

Kirkens Korshær har i dag omtrent 450 lønnede ansatte og 9.000 frivillige. Overfor Kristeligt Dagblad afviser den fratrædende chef ikke, at hun selv bliver en af organisationens frivillige.

Det er endnu uvist, hvem der overtaget chefposten efter Helle Christiansen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Christiansen

Fhv. chef, Kirkens Korshær
cand.theol. (1984)

0:000:00