KL bakker op om S-SF-udspillet

Nyhed: Formanden for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen, bakker op om S og SF's integrationsudspil. Også selv om der ikke er så meget nyt i forslaget.
Formanden for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen, bakker op om udspillet fra S og SF.
Formanden for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen, bakker op om udspillet fra S og SF.
Anders Agner Pedersen

De overordnede linjer ser fine ud, for de ligner dem, som vi i forvejen arbejder ud fra i kommunerne.

Erik Nielsen
Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg
Selv om Kommunernes Landsforening endnu ikke har diskuteret Socialdemokraterne og SF's fælles integrationsudspil, så er man godt tilfredse med de overordnede linjer i udspillet. Det siger formanden for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget, Erik Nielsen (S), til Altinget.dk.

"De overordnede linjer ser fine ud, for de ligner dem, som vi i forvejen arbejder ud fra i kommunerne," siger Erik Nielsen, der til daglig er borgmester i Rødovre Kommune.

Han ser dog frem til, at der kommer flere konkrete detaljer fra de to partier om, hvordan udspillet skal fungere i praksis. For som udspillet ser ud nu, mener borgmesteren, at det giver anledning til spørgsmål.

"Jeg synes, at der mangler noget mere præcist om, hvad præcist der skal gøres. I dag er det sådan, at hvis et ægtepar er på kontanthjælp, og den ene kommer i arbejde, så overtager han eller hun forsørgerpligten, og så er det ikke økonomisk fremmende at komme i arbejde, og det har vi kommunernes side peget på, at det er en af de ting, som man er nødt til at få ændret. Ellers vil jeg mene, at der ikke er så meget, der springer i øjnene," siger Erik Nielsen, som er helt enig med de to partier i, at det ikke vil være rigtigt at lave kvoter for ansatte indvandrere i offentlige institutioner.

0:000:00