KL: For få penge til genoptræning

REAKTION: KL og Gadejuristen er kritiske, mens Lægeforeningen, Bedre Psykiatri og Dansk Psykolog Forening roser den nye satspuljeaftale på sundhedsområdet. Sådan er status, efter at alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten fredag blev enige om næste års satspulje.

Foto: Colourbox.com
Frederik Marker Hansen

Med et samlet beløb på 96 millioner kroner blev genoptræningsområdet det område, som fik flest penge i satspuljeaftalen for 2015 på sundhedsområdet. I alt blev sundhedsområdet med aftalen tildelt 246,5 millioner kroner. 

Det er kommunerne, som har ansvaret for langt det meste genoptræning i Danmark. Og her advarer formand Thomas Adelskov mod at overdrive effekten af de 96,8 millioner. Det skyldes blandt andet, at kommunerne fra 2010 til 2013 har modtaget 35 procent flere henvisninger til genoptræning.

"Det er dén stigning, der udfordrer kommunerne i forhold til at kunne levere hurtig genoptræning. Hvis man vil reducere ventetiden til 14 dage, er de afsatte midler fra satspuljen et skridt på vejen, men langt fra tilstrækkelige," siger Thomas Adelskov.

0:000:00