KL: Konstruktionen skal være i orden

NYHED: Samarbejder mellem kommuner og private om jobcentre er fine nok, så længe fleksibiliten bevares, mener KL.
Den politiske konstruktion skal være i orden, hvis man inddrager private virksomheder i jobcentrene, mener Erik Nielsen.
Den politiske konstruktion skal være i orden, hvis man inddrager private virksomheder i jobcentrene, mener Erik Nielsen.
Anders Agner Pedersen

Man skal have en konstruktion politisk, som følger opgaven, men som også gør, at der hurtigt kan ændres i aftalerne.

Erik Nielsen
Formand for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg
Formanden for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen (S), er som udgangspunkt positivt stemt over for det tiltag, som Køge Kommune har taget på jobcenterområdet, hvor man har indledt et samarbejde med den private virksomhed Agens.

"I forhold til Køge er det jo lidt spændende, for det kan give os et indblik i, om nogle metoder er mere effektive end andre, når det kommer til at bringe folk tilbage i arbejde, så det er spændende at følge," siger Erik Nielsen.

Til Altinget.dk har Køge Kommune fortalt, at deres banebrydende tiltag har vakt andre kommuners interesse. Og Erik Nielsen erkender da også, at han selv har fulgt samarbejdet tæt, selv om han dog ikke har nogle konkrete planer om at lade sin egen kommune, Rødovre, indlede et samarbejde med et privat selskab om jobcenteret.

"Det er jo ikke noget, som ligger os lige for, men man kan jo aldrig afvise det. Det er dog meget vigtigt for mig, at vi fortsat er tæt på LO og Dansk Arbejdsgiverforening, for de har altså en god rolle at spille i det her, og det vigtige er jo for KL's vedkommende, at vi har et tæt samarbejde med dem. Jobcentrene skal køres i tæt samarbejde med LO og DA, og så kan der sagtens være andre aktører inde over. Men jeg synes, at det er fint nok at få prøvet det af og se, om der er noget, vi kan lære. Det er der givetvis. Jeg er ikke særlig hellig omkring at udlicitere, der skal bare være fornuft i det. Man skal ikke bare gøre det for at gøre det," siger Erik Nielsen, som påpeger vigtigheden af, at der bliver udarbejdet de rigtige politiske konstruktioner, når samarbejder som det i Køge skal finde sted.

0:000:00