Kommuner glade for sociale virksomheder

SOCIALØKONOMI: Virksomheder og socialt arbejde i ét. Så får man socialøkonomiske virksomheder - et fænomen, som kommunerne i stigende grad tager til sig.
Hos Center for Socialøkonomi oplever man en "markant stigning i interessen" fra kommunerne i socialøkonomiske virksomheder.
Hos Center for Socialøkonomi oplever man en "markant stigning i interessen" fra kommunerne i socialøkonomiske virksomheder.
Ida Skytte

Kommunerne har erkendt, at de skal være bedre til at udnytte det socialøkonomiske potentiale over for de svage borgere, som i dag midt i finanskrisen er i endnu større risiko for at blive udstødt af arbejdsmarkedet.

Lars René Petersen
Direktør, Center for Socialøkonomi

De danske kommuner vil gerne satse mere på socialøkonomiske iværksættere og virksomheder. Det oplyser Center for Socialøkonomi, der er støttet af Velfærdsministeriet.

"Vi oplever en markant stigning i interessen fra kommunerne for at styrke de lokale rammer og muligheder for socialøkonomiske iværksættere og socialøkonomiske virksomheder," siger direktør Lars René Petersen.  

Mange fordele
Ifølge centeret er der flere fordele ved, at kommunerne fokuserer mere på lokale virksomheder, der tager et social ansvar. Det skaber både job, økonomisk vækst og nye velfærdstilbud. 

Dokumentation

En socialøkonomisk virksomhed:



Arbejder efter et socialt formål, geninvesterer sin fortjeneste
i virksomheden,- byder på nye løsninger - produkter, ydelser
eller måder at anvende teknologi på, inddrager brugere, medarbejdere
og indgår i partnerskaber på tværs af sektorer.

 

Kilde: socialokonomi.com


0:000:00