Kommunerne skal lære mere af hinanden

ERFARINGER: Kommunerne skal blive endnu bedre til at udveksle erfaringer på det sociale område, mener Servicestyrelsen, der med erfaringsdatabasen godsocialpraksis.dk forsøger at give dem muligheden.
Servicestyrelsen driver en hjemmeside, hvor kommunerne kan dele erfaringer med god social praksis.
Servicestyrelsen driver en hjemmeside, hvor kommunerne kan dele erfaringer med god social praksis.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl
Hver måned klikker 2500 sagsbehandlere, psykologer og politikere og andre interesserede ind på Servicestyrelsens erfaringsdatabase for at finde gode råd og erfaringer med socialt arbejde. Projektlederen håber på, at endnu flere kommuner vil deltage aktivt og dele deres viden.

"Tanken er, at de enkelte kommuner får mulighed for at dele viden om, hvad den bedste sociale praksis er, i stedet for at alle kommuner arbejder alene med at udvikle det sociale arbejde," siger Niels Aagaard, projektleder i Servicestyrelsen.

Og det er ikke kun succeshistorierne, som kommunerne skal dele med hinanden.

"En erfaring kan også være en fejl, og dem vil vi også gerne lære af. Det er også vigtigt at beskrive erfaringerne med, hvad der ikke virker, hvad der kan gøres i stedet, og hvordan vi bliver endnu bedre," siger han.

0:000:00