Debat

Kristendemokraterne: Du stoler mere på staten end familien, Mette Frederiksen

DEBAT: Det klinger meget hult, når Frederiksen vil være børnenes minister. Når hun foreslår at opskrive alle børn til institution, tror hun, at staten ved bedre end forældrene, skriver Isabella Arendt fra Kristendemokraterne.

Uden konkret politik er det noget hyklerisk at ville være børnenes minister, skriver Isabella Arendt fra Kristendemokraterne om Mette Frederiksen.
Uden konkret politik er det noget hyklerisk at ville være børnenes minister, skriver Isabella Arendt fra Kristendemokraterne om Mette Frederiksen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Frederik Lange
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Isabella Arendt
Næstformand, Kristendemokraterne

Mette Frederiksen har udnævnt sig selv til børnenes minister og fremlagt en række forslag til, hvordan barndommen bliver bedre.

Desværre ikke for alle børn. Udspillet fokuserer på de socialt udsatte. Og kun dem med dansk pas.

De mange børn på udrejsecentre i Danmark, som lever en hel barndom isoleret fra samfundet og i fængselslignende forhold er ikke nævnt. Det er de mange stressramte, helt almindelige familier og børn heller ikke.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til os på [email protected].

Udspillet viser, at Frederiksen har mere tillid til staten end familierne. Hun vil automatisk opskrive alle børn til institution. Dermed lægger udspillet op til, at børnene først og fremmest er statens børn.

Jeg mener derimod, at børnene er forældrenes – og forældrene ved bedst, hvad der er godt for netop deres børn.

Jeg savner, at der er tilskud til hjemmepasning som forslag. Med et tilskud til hjemmepasning stilles forældrene i et frit valg om, hvordan deres børn skal passes. Men den tillid tør Frederiksen ikke vise forældrene.

Isabella Arendt
Næstformand, Kristendemokraterne

Jeg savner, at der er tilskud til hjemmepasning som forslag. Med et tilskud til hjemmepasning stilles forældrene i et frit valg om, hvordan deres børn skal passes. Men den tillid tør Frederiksen ikke vise forældrene.

Minimumsnormeringer ville hjælpe
Det er bestemt ikke, fordi jeg ikke har tillid til institutionerne. De gør deres allerbedste ud fra de forhold, der er. Der alt for få uddannede pædagoger og alt, alt for mange børn per voksen.

Det er desværre ikke en udfordring, som Frederiksen vil løse. Der er ingen minimumsnormeringer i udspillet. Uden ordentlige normeringer vil børnene ikke få den gode start på livet, som de har brug for – og tør jeg sige, krav på.

Frederiksen vil give normeringer til de allermest udsatte. Desværre er virkeligheden sådan, at uden normeringer til alle vil endnu flere blive udsatte.

Det klinger hult
Forslagsrækken fortsætter med fokus på folkeskolerne, hvor det igen kun er de allersvageste, som får hjælp.

Det store flertal af børn skal stadig leve med lange skoledage og et testregime, der dræner dem for selvværd og livsmod. I skolen er der brug for at afskaffe kravene om elevplaner og nationale test. Der er brug for tillid til lærerne og skolerne. Den tillid er der desværre heller ikke noget af i forslaget.

Alt i alt må jeg sige, at det klinger meget hult, når Frederiksen vil være børnenes minister. Der er ikke meget tillid til hverken forældre eller lærere.

Jeg så meget gerne, at Socialdemokratiet fik en familiepolitik. Desværre sker det heller ikke denne gang. Det er dejligt, at der sættes fokus på familie og børn – men uden konkret politik er det noget hyklerisk at ville være børnenes minister.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

0:000:00