Låste døre og flytninger uden samtykke: Regeringen vil give kommuner flere muligheder for at bruge magt over for udsatte

Regeringen vil ændre magtanvendelsesreglerne, så det fremover bliver muligt at låse døren til udsatte borgere på botilbud i korte perioder og bruge mere kameraovervågning. Borgernes retssikkerhed skal sikres af et nyt nævn. DH retter hård kritik.

Det var en bunden opgave regeringen at revidere reglerne for magtanvendelse, og nu er lovudkastet offentliggjort med en række nye tiltag. Indholdet kan dog stadig forandres, påpeger minister efter kritik.
Det var en bunden opgave regeringen at revidere reglerne for magtanvendelse, og nu er lovudkastet offentliggjort med en række nye tiltag. Indholdet kan dog stadig forandres, påpeger minister efter kritik.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Kommunerne skal i fremtiden have flere nye muligheder for at anvende magt over for personer med handicap.

Det fremgår af et nyt lovforslag fra regeringen, som blev offentliggjort tirsdag.

Regeringen vil blandt andet give kommunerne mulighed for at låse døren ind til borgere på botilbud, der er til fare for sig selv eller andre, i en kortere periode. Samtidig skal det være muligt at bruge kameraer til at sikre, at borgere med funktionsnedsættelser får den nødvendige hjælp.

0:000:00