Lediges ønsker kommer i anden række på Jobcenter Rebild

NYHED: For at få ledige i job ser jobcenteret i Rebild på virksomhedernes efterspørgsel på arbejdskraft frem for de lediges kompetencer.
Jobcenter Rebild har særligt fokus på virksomhedernes specifikke behov for arbejdskraft.
Jobcenter Rebild har særligt fokus på virksomhedernes specifikke behov for arbejdskraft.Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen

Når ledige stiller sig op i jobkøen på et af landets jobcentre, lyder spørgsmålet: Hvilke kompetencer har du, og hvad vil du? Men ikke på Rebild Jobcenter. Her tager medarbejderne i stedet ud til virksomhederne og spørger, hvilke medarbejdere mangler I?

Rebild først i landet
Som det første jobcenter i landet har Jobcenter Rebild valgt en efterspørgselsorienteret tilgang for at få ledige i job. Siden 15. januar 2008 har jobcenteret fokuseret på virksomhedernes behov for arbejdskraft frem for de lediges ønsker.

"Det har været et efterspørgselsbehov fra virksomhedernes side. Vi tager i første omgang udgangspunkt i det, virksomhederne efterspørger, og så forsøger vi at matche de ledige til de ønsker, hvilket kan kræve en opkvalificering af de ledige. Og vi glemmer ikke de borgere, som vi af den ene eller anden årsag skal gøre en anden og individuel indsats for med hensyn til at bringe dem tilbage på arbejdsmarkedet," siger jobcenterchef Helge Thimm fra Rebild Kommune.

0:000:00