Gense pressemødet: Kristendemokraterne vil investere i psykiatri og hæve grænsen for topskat

På et pressemøde torsdag fortæller Kristendemokraternes partiformand Isabella Arendt og folketingsmedlem Jens Rohde, at de vil hæve topskattegrænsen og investere i psykiatri.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Partiformand Isabella Arendt og folketingsmedlem Jens Rohde stod foran kameraerne, da Kristendemokraterne præsenterede deres politiske plan for 2030 på et pressemøde torsdag.

Her introducerede de partiet som et borgerligt midterparti, der vil skabe brede flertal.

Kristendemokraterne forventer i deres 2030-plan at 39.500 flere danskere kommer i arbejde. Her vil man finde 84 milliarder kroner, hvoraf en stor del skal bruges til at sænke topskatten. Topskattegrænsen er i dag 544.800 kroner, og den vil partiet hæve til 800.000.

Isabella Arendt sagde også på pressemødet, at psykiatrien er underfinansieret. I det nye program sætter de derfor 14 milliarder kroner af til psykiatri og sundhed.

I det nye partiprogram har Kristendemokraterne også ændret ordlyden af et af partiets 50 år gamle grundprincipper, nemlig retten til fri abort.

I stedet for at ”loven om fri abort er principielt uacceptabel” vil Kristendemokraterne nu arbejde for at ”nedbringe antallet af aborter i Danmark”, uden at begrænse kvindens ret.

Jens Rohde lagde også bolden op til en diskussion af kristendom med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Kristendemokraterne mener, i modsætning til DF, ikke, at kristendom handler om antallet af kirkegæster og kristendom-undervisning, men derimod om frihed under ansvar, sagde Isabella Arendt på pressemødet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00