Løhde vil bruge økonomiforhandlinger til at drøfte ny model for de særlige pladser i psykiatrien

Danske Regioner har efterlyst en ny løsning for organiseringen af de 150 særlige pladser i psykiatrien, som flere steder står tomme. Sundhedsministeren vil bruge de netop påbegyndte forhandlinger om regionernes økonomi til at drøfte en ny løsning.

Det er finansminister Nicolai Wammen (S), sundhedminister Sophie Løhde (V) og ældreminister Mette Kierkgaard (M), der på vegne af regeringen forhandler om regionernes økonomi for 2024. Det er især sundhedsvæsenets økonomi og psykiatrien, der er på dagsordenen.
Det er finansminister Nicolai Wammen (S), sundhedminister Sophie Løhde (V) og ældreminister Mette Kierkgaard (M), der på vegne af regeringen forhandler om regionernes økonomi for 2024. Det er især sundhedsvæsenets økonomi og psykiatrien, der er på dagsordenen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal findes en løsning på, at en del af de særlige pladser i psykiatrien måned efter måned står ubrugte hen, mens der samtidig er stort pres på den øvrige psykiatri.

Sådan lød budskabet fra både regeringen og Danske Regioner, der tirsdag traditionen tro indledte forhandlingerne om regioners økonomi med et sættemøde i Finansministeriet.

Jeg er optaget af én ting, og det er, at vi får pladserne ud at virke efter hensigten og dermed også kan hjælpe en gruppe af meget sårbare patienter, som fortjener, at vi får fundet en løsning, som ikke bare ser fin ud på papiret, men også virker i praksis.

Sophie Løhde
Sundhedsminister, Venstre

0:000:00