Mangel på etniske spidskandidater

NYHED:Folketingets partier har stort set ingen spidskandidater med etnisk baggrund til kommunal- og regionsvalget i næste uge. Men det er meget naturligt, mener formanden for Rådet for Etniske Minoriteter
Erik Holstein

Jeg vil anse det for et problem, hvis vi ikke havde gode spids-kandidater, men det er helt ligegyldigt, om man hedder Hansen eller Mahmoud.

Søren Bald
Landsformand, Det Radikale Venstre
Kun i ét enkelt tilfælde ud af knap 700 har spidskandidaten ved næste uges kommunalvalg etnisk baggrund. Det viser en optælling af spidskandidater fra Folketingets partier på baggrund af Altingets database.

Blandt lokale lister og mikroskopiske partier som Minoritetspartiet kan man ganske vist finde flere spidskandidater med indvandrerbaggrund. Men når det gælder de mere etablerede partier - der giver reel chance for valg - er billedet éntydigt. Her er Abram Mahmoodi, der stiller op for Enhedslisten i Greve, den eneste spidskandidat blandt de 689 kandidater fra Folketingets partier. Med spidskandidat menes nummer 1 på partiets liste.

Umiddelbart kunne man have forventet flere spidskandidater med etnisk baggrund i partier som Enhedslisten, SF og Det Radikale Venstre, der profilerer sig stærkt på integrationsområdet. Men formanden for Det Radikale Venstres medlemsorganisation, Søren Bald, er ikke bekymret over situationen:

Kvalifikationer det afgørende
"Jeg anser det ikke for et problem, at vi ikke har flere spidskandidater med etnisk baggrund. Jeg vil anse det for et problem, hvis vi ikke havde gode spidskandidater, men det er helt ligegyldigt, om man hedder Hansen eller Mahmoud." siger landsformand Søren Bald.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00