Minister: Handicapmillioner fra reserven skal bruges på nye kvalitetsstandarder

En del af pengene fra SSA-reserven skal bruges til at følge op på regeringens ambition om at indføre en specialeplan på handicapområdet. Derfor har partierne fundet 60 millioner kroner til at indføre kvalitetsstandarder, forklarer minister.

Et bredt flertal af partier indgik fredag aftale om SSA-reserven. Her er der blandt andet fundet 60 millioner kroner til det opfølgende arbejde med at indføre en specialeplanlægning på handicapområdet.
Et bredt flertal af partier indgik fredag aftale om SSA-reserven. Her er der blandt andet fundet 60 millioner kroner til det opfølgende arbejde med at indføre en specialeplanlægning på handicapområdet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

En stor del af de penge, der er fundet til handicapområdet på årets SSA-reserve, skal gå til arbejdet med at indføre kvalitetstandarder på handicapområdet.

Det bekræftede social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ved præsentationen af aftalen om SSA-reserven fredag.

“På sundhedsområdet og skoleområdet har vi i mange, mange årtier haft kvalitetsstandarder. Det har man ikke på det store specialiserede socialområde,” sagde hun og fortsatte:

0:000:00