Minister skyder psykiatrien til hjørne

SAMRÅD: Venstre og Dansk Folkeparti beskyldte på torsdagens samråd igen og igen sundhedsministeren for ikke at tage stilling til udfordringerne i psykiatrien. Ministeren gemmer sig bag regeringens nye psykiatriudvalg, mener de.
Lobna TaiybiKasper Frandsen

Jeg fornemmer, at det er et udtryk for at ministeren i virkeligheden ikke selv ved, hvad hun mener, men skyder aben videre til et udvalg for så at læne sig op af udvalgets svar.

Jane Heitmann (V)
MF, psykiatriordfører

De langsigtede planer for de forbedringer af psykiatrien, som regeringen har lovet, skal baseres på det psykiatriske udvalgs arbejde.

Sådan lød det igen og igen fra ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrig Krag (SF). under torsdagens to åbne samråd om "udadreagerende psykisk syge" og "forbedringer af psykiatrien". 

"Vi kender ikke behovet endnu. Det en del af formålet med at nedsætte psykiatriudvalget, der skal kortlægge og vurdere strukturen, kapaciteten og aktiviteten i psykiatrien. Når vi er blevet klogere, så kan vi begynde at forholde os til, hvad skal der til mere konkret i den langsigtede plan," svarede ministeren blandt andet, da oppositionen efterspurgte en definition af økonomisk ligestilling af somatikken og psykiatrien, som regeringen lover i sit regeringsgrundlag.

Sundhedsministeren var kaldt i samråd af Dansk Folkeparti og Venstre, der også ønskede svar på, hvordan regeringen vil sikre personalets sikkerhed i forbindelse med udadreagerede psykisk syge.

V savner svar
Oppositionen var ikke begejstrede for, at sundhedsminister afventer det udvalg, som regeringen nedsatte for et par uger siden med blandt andet tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i udvalget.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00