Minister vil afskaffe hjemløshed med billige boliger og nye økonomiske incitamenter hos kommunerne

Regeringen vil i et nyt hjemløseudspil ændre på refusionsreglerne, så kommunerne fremover kan få refunderet udgifter til støtteordninger i de billige boliger, som hjemløse borgere skal tilbydes. Samtidig forkortes den periode, kommunerne kan få refusion til betaling af pladser på herberger, til 90 dage for at tilskynde kommunerne til at bringe flere ud af hjemløshed. Forsker kalder tiltaget fornuftigt.

Regeringens hjemløseudspil blev præsenteret af social- og ældreminister Astrid Krag på herberget Kollegiet i Valby. På pressemødet deltog Vibe Klarup, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte, også.
Regeringens hjemløseudspil blev præsenteret af social- og ældreminister Astrid Krag på herberget Kollegiet i Valby. På pressemødet deltog Vibe Klarup, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte, også.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal etableres flere billige boliger, og så skal den statslige støtte, som kommunerne lige nu får til borgere på herberger, i højere grad fremover gå til støtte af hjemløse i egen bolig.

Det er to af de bærende elementer i den omlægning af hjemløseindsatsen, som social- og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterede på et pressemøde mandag. 

Tiltagene skal bringe antallet af hjemløse “markant ned”, uden ministeren dog vil sætte konkrete mål for, hvor meget antallet skal ned. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00