Nedskæringer rammer de mest udsatte elever

KORT NYT: Kommunerne skærer så meget i bidragene til folkeskolerne, at det vil gå ud over de mest udsatte elever. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.
Pernille Diana Castle Møller

Kommunerne har fra 2009 til 2012 sparet 2,5 milliarder kroner på folkeskolen, og antallet af lærere er faldet med 10 procent, mens elevtallet kun er faldet 2 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Lærerforening - og besparelserne vil fortsætte.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, advarer om, at besparelserne især vil gå ud over de mest udsatte børn:

”De kommunale nedskæringer vil ramme nogle af de mest udsatte elever i folkeskolen. I øjeblikket er en stor gruppe elever med særlige behov ved at blive inkluderet i den almindelige undervisning. Men hvis folkeskolen skal have succes med at inkludere flere elever i undervisningen, kræver det, at der følges op med tiltag som f.eks. efteruddannelse, supervision af en ekspert og flere to-lærerordninger,” siger han.

Ifølge Danmarks Lærerforening forventes det, at hver tredje kommune vil spare på den specialpædagogiske indsats uden for normalklasserne, hvor støtten til elever med særlige behov i normalklassen, forventes at blive forringet i hver fjerde kommune.

Hvis besparelserne fortsætter, frygter Anders Bondo Christensen, at det vil ramme både de svageste elever og resten af klassen.

0:000:00