Neergaard lægger ikke op til ændringer i kontanthjælpen

SPØRGETIME: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) lagde afstand til DA under spørgetiden ved at sige: ”Vi har markeret bunden for kontanthjælpen,” og refererede til, at regeringen ingen planer har om at røre ved satsen.

Henrik Axel Lynge Buchter

Beskæftigelsesordfører fra Socialdemokratiet, Leif Lahn, spurgte ved onsdagens spørgetid til forskellen på beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsens (V) holdning som minister og som DA-direktør.

Spørgsmålet blev stillet på baggrund af en artikel i Ugebrevet A4, hvor Dansk Arbejdsgiverforening udtrykker ønske om yderligere at sænke satserne for sociale ydelser, blandt andet på kontanthjælpsområdet. Den kurs adskiller sig ikke fra den linje, som Jørn Neergaard lagde som direktør i Arbejdsgiverforeningen.

Derfor måtte Neergaard svare på, om han har yderligere planer for at skære på området for sociale ydelser. Beskæftigelsesministeren påpegede dog, at han nu arbejder ud fra regeringsgrundlaget.

Leif Lahn spurgte:

”Er det ikke det, ministeren siger - at pisk virker bedre end gulerod?”

”Det er helt klart min opfattelse, at økonomiske incitamenter virker på arbejdsmarkedet, det gør det for overenskomstparter og ude i virksomheder,” svarede Neergaard og tilføjede:

”Vi har sat nogle pejlemærker i regeringsgrundlaget, og de er blevet gentaget fra regeringens side. Eksempelvis kontanthjælpssatsen rører vi ikke ved. Når spørgeren er interesseret i, hvad næste skridt er i opstramningerne, jamen så er der markeret en bund her fra regeringens side”.

Neergaards udtalelser adskiller sig dermed fra Dansk Arbejdsgiverforening, der blandt andet har varmet op til trepartsforhandlingerne med et ønske om yderligere at sænke kontanthjælpssatsen for par.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

Leif Lahn Jensen

MF (S), næstformand, Statsrevisorerne, 1. næstformand, Folketingets Præsidium
10. klasse (Grenaa 1984), havnearbejder

0:000:00