Nemmere at flytte borgere fra botilbud og færre begrænsninger på magtanvendelse: 11 anbefalinger skal hjælpe kommuner med at styre økonomien på socialområdet

En række anbefalinger fra en ekspertgruppe med professor Torben Tranæs i spidsen skal bane vejen for, at kommunerne kan bremse de stigende udgifter til børn og voksne med særlige behov. Få overblikket her.

De 11 anbefalinger fra ekspertudvalget med professor Torben Tranæs i spidsen vil indgå i de aktuelle økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL.<br>
De 11 anbefalinger fra ekspertudvalget med professor Torben Tranæs i spidsen vil indgå i de aktuelle økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeSimon Lessel

Torsdag eftermiddag offentliggjorde Social-, Bolig og Ældreministeriet en række længe ventede anbefalinger til, hvordan kommunerne skal kunne dæmme op for de stigende udgifter til det såkaldte specialiserede socialområde.

Anbefalingerne er udarbejdet af en ekspertgruppe med professor Torben Tranæs i spidsen og ministeriet som sekretariat.

Formålet med ekspertgruppens arbejde er at komme med anbefalinger til en, hvordan man kan sikre en ”bæredygtig faglig og økonomisk” udvikling på området.

0:000:00