Nu gælder kampen de svageste!

DEBATPANEL: Sproglærere og sundhedsplejesker skal være med til at forbedre de svageste indvandrerkvinders viden om det danske samfund. Det skriver forfatter og debattør Rushy Rashid i et indlæg afsendt på kvindernes internationale kampdag.

Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke når de piger, før det går så galt. For vi har jo kontakt til dem. Når de går til danskundervisning. Eller når de får besøg af sundhedsplejersken.

Rushy Rashid Højbjerg
Forfatter, medlem af Hvidovre Kommunalbestyrelse (S)
Min mor kom langt med sin kamp for at få en uddannelse, og blev da også færdig som jordemoder. Selv om hendes kamp foregik i Pakistan, så kom det også mig til gode.

For der var ingen pardon for mig, når det handlede om at tage en uddannelse i Danmark. Det var et ufravigeligt krav - ikke blot en henstilling.

Men hvordan går det så med kvindekampen eller konsekvenser af den i dagens Danmark? Jeg vil ikke påstå, at det går ad Pommern til.

For det gør det ikke. Vi er på vej og har taget mange skridt i den rigtige retning. Specielt når vi kigger på de andre europæiske lande, som vi normalt sammenligner os med. Vi er nået så langt, at det næsten er ved at være okay at stille krav til, at også fædre tager deres del af barselsorloven.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00