Her er de fem vigtigste punkter i udspillet til en ny civilsamfundsstrategi

Samarbejde, transparens og en mere langsigtet økonomisk støtte er blandt nøgleordene i udspillet til en ny civilsamfundsstrategi. Få overblik over de vigtigste punkter her.

Den nye civilsamfundsstrategi kalder på mere og bedre samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet. (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Den nye civilsamfundsstrategi kalder på mere og bedre samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet. (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Et udspil til en ny civilsamfundsstrategi er i dag blevet afleveret til socialminister Astrid Krag (S) og Folketingets socialordførere. 

Udspillet er udformet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra fem civilsamfundsorganisationer, og deres arbejde skal være med til at danne grundlag for, hvordan det offentlige i de kommende år kan støtte og forbedre sit samarbejde med civilsamfundet.

Altinget gennemgår her de fem vigtigste nedslag i den nye civilsamfundsstrategi.

1. En mere langsigtet støttemodel
Arbejdsgruppen efterspørger en økonomisk støttemodel, der hænger bedre sammen end den nuværende. Det handler ifølge arbejdsgruppen ikke om hvor mange midler, der gives til civilsamfundet, men hvordan de gives.

Dokumentation
  • Civilsamfundsstrategien er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Frivilligrådet (formand), FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark), Civilsamfundets Brancheforening, Danske Handicaporganisationer og Rådet for Socialt Udsatte.
  • Derudover er også kommuner, boligselskaber og andre relevante aktører blevet inddraget i arbejdet.
  • Arbejdsgruppen er nedsat af et bredt politisk flertal bestående af regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten, Alternativet, Konservative, Venstre, DF og Liberal Alliance, der står bag aftalen om civilsamfundsstrategien.

Seks hensyn har præget arbejdet med den nye civilsamfundsstrategi.

  • Fokus på udsatte og sårbare grupper
  • Fælles indsats mod ensomhed
  • Samarbejde og partnerskabsmodellen
  • Foreningers størrelse
  • Geografiske hensyn
  • Forhold mellem udvikling og drift

    Kilde: Frivilligrådet og kommissorium for arbejdsgruppe om civilsamfundsstrategi.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00