Ny fond skal udvikle bedre velfærd gennem sociale investeringer

GODE INVESTERINGER: Fonden for Sociale Investeringer skal hjælpe udsatte grupper på markedsvilkår. Det er nødvendigt at tænke nyt, når de offentlige midler ikke rækker, siger direktøren. Tuborgfondet og Bikubenfonden har skudt penge i den nye fond.  

Thit Aaris-Høeg modtager kronprinsparrets sociale pris. Hun er direktør for den nystiftede Fonden for Sociale Investeringer.
Thit Aaris-Høeg modtager kronprinsparrets sociale pris. Hun er direktør for den nystiftede Fonden for Sociale Investeringer.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

En nystiftet erhvervsdrivende fond skal fylde ny kreativitet på den danske velfærdsmaskine. Fonden for Sociale Investeringer skal udvikle programmer, der kan hjælpe udsatte mennesker og spare det offentlige for sociale udgifter. Og det skal foregå på markedsvilkår.

”Vi skal hjælpe det offentlige med at gøre noget for udsatte grupper. Og samtidig skal vi levere et afkast. Det er det, der adskiller det fra frivilligt, socialt arbejde,” siger direktøren for den nye fond, Thit Aaris-Høeg.

Fonden for Sociale Investeringer skal samarbejde tæt med det offentlige – ikke mindst kommunerne – om at skabe nye veje ind i fællesskabet for udfordrede unge, etniske minoriteter langt fra arbejdsmarkedet og andre udsatte grupper.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00