Om  
Peter Skov-Jakobsen

Ny rådsformand for Folkekirkens Nødhjælp

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen er blevet valgt som ny rådsformand for Folkekirkens Nødhjælp. Han overtager pladsen efter Erik Norman Svendsen, som forlader posten efter seks år.

Camilla Kamstrup

Folkekirkens Nødhjælp har enstemmigt valgt biskop Peter Skov-Jakobsen som organisationens nye rådsformand. 

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Peter Skov-Jakobsen har været biskop i Københavns Stift siden 2009 og er deruover medlem af en lang række kirkelige bestyrelser. 

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen udtrykker stor begejstring for valget af Peter Skov-Jakobsen som ny rådsformand og udtaler: 

"Han er det perfekte match for Folkekirkens Nødhjælp og vores støtte til verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv. Han er aktiv i det fælleskirkelige samarbejde, han har internationalt udsyn, stor ballast og stærk gennemslagskraft, der rækker langt ud over Københavns Stift," siger Birgitte Qvist-Sørensen i pressemeddelelsen.

Rådets nye formand udtaler selv:

"Jeg er glad for at få muligheden for at blive en del af Folkekirkens Nødhjælp og organisationens gode og nødvendige arbejde. Jeg vil sammen med Folkekirkens Nødhjælp gøre danskerne opmærksomme på, at der er mennesker, som har brug for vores hjælp og vores hjertelighed. Lige nu gælder det hjælpen til ofrene for jordskælvet i Nepal," siger Peter Skov-Jakobsen.

Han afløser Erik Norman Svendsen, som har været rådsformand siden 2009. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skov-Jakobsen

Biskop, Københavns Stift, rådsformand, Folkekirkens Nødhjælp, formand, Grænseforeningen
cand.theol. (Københavns Uni. 1993), MA (University of Hull 1992)

0:000:00