Ny SF-ordfører: Ordentlig bolig til alle

ORDFØRER: SF har fået ny midlertidig boligordfører, mens Nanna Westerby er på barsel. Ny på posten er 25-årige Peter Westermann. Læs her om hans syn på boligpolitikken.
Peter Westermann er ny midlertidig boligordfører for SF, mens Nanna Westerby er på barsel.
Peter Westermann er ny midlertidig boligordfører for SF, mens Nanna Westerby er på barsel.
Peter Baggesgaard Hansen

Aftalen er uambitiøs, fordi den ikke løser de udfordringer, der er i den almene boligsektor. Den er desuden unfair, fordi lejerne kommer til at betale hele regningen.

Peter Westermann om boligaftalen mellem V, K, DF og R
Suppleant og midlertidig boligordfører for SF
Fakta

CV - Peter Westermann

Peter er født i Hillerød i 1985 og opvokset i Allerød. Peter er bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet og snart kandidat. Peter blev aktivt medlem af SF Ungdom som 16-årig i 2002. I 2005 blev han medlem af SF Ungdoms Landsledelse og Forretningsudvalg, og i 2006 blev Peter valgt som folketingskandidat for SF i Nordsjælland.

I august 2010 blev Peter indsuppleret i Folketinget som SF's boligordfører.

Historik
2010: Medlem af Folketinget og boligordfører for SF
2008 - 2010: Medstifter og vicedirektør i centrum-venstre tænketanken Cevea
2008: Bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet
2006 - : Folketingskandidat for SF i Nordsjælland
2005 - 2008: Medlem af SF Ungdoms Landsledelse og Forretningsudvalg
2004: Student fra Allerød Gymnasium
2002 - 2005: Kontaktperson for SFU Allerød

Fakta
Der er flere nye ordførere på boligområdet. I de næste to nyhedsbreve vil Altinget præsentere Venstres og Konservatives nye boligordførere.

Fra 1. august har SF fået en ny midlertidig boligordfører. SF's hidtidige boligordfører, Nanna Westerby, er på barsel, og det har givet plads til SF's 1. suppleant Peter Westermann, som er folketingskandidat for SF i Nordsjællands Storkreds.

Peter Westermann er endnu et af de nye unge ansigter på Christiansborg. Med sine 25 år er han det næstyngste folketingsmedlem efter Venstres skatteordfører Mads Rørvig. På trods af sin unge alder mener han, at han har et godt indblik i de problemstillinger, han skal arbejde med som boligordfører.

"Jeg er jo inde som stedfortræder. Men når det er sagt, så er det oplagt, at jeg er blevet boligordfører, da det har fyldt meget i min opvækst. Min far bor til leje og har været aktiv i Lejernes LO, og han har tidligere været ansat i et boligselskab," siger Peter Westermann.

Tryghed i lejeboligen
Derfor har Peter Westermann også et stort fokus på netop lejernes forhold.

"Det gælder om at sikre, at alle har råd til en ordentlig bolig. Derfor har jeg sat mange kræfter ind på huslejereguleringsområdet for at sikre, at huslejereguleringen består i en form, der ikke gør det dyrere at bo til leje i Danmark," siger Peter Westermann.

Den verserende strid om huslejereguleringen samt den forestående revision af lejeloven er derfor noget, Peter Westermann vil bruge meget tid på, mens han er på Borgen:

"Jeg vil gerne sikre, at forholdende ikke bliver forværret for lejerne, og jeg vil selv komme med nogle beslutningsforslag, mere af detailstørrelsen, som vil sikre større tryghed i lejeboligen," siger Peter Westermann.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00