Ny socialdirektør kæmper for samarbejde og evidens

Portræt: Flere evidensbaserede indsatser og bedre samarbejde med kommunerne er centrale udfordringer for den nye direktør i Social- og Integrationsministeriet, Nina Eg Hansen, der dermed ligger sig i det spor, socialministeren har lagt.
"Mange gange er lovgivning, initiativer eller projekter ikke altid efterfølgende blevet implementeret og efterlevet efter politikernes hensigt," lyder det fra Nina Eg Hansen, der klar til at tage den udfordring op som  ny direktør i Social- og Integrationsministeriet.
"Mange gange er lovgivning, initiativer eller projekter ikke altid efterfølgende blevet implementeret og efterlevet efter politikernes hensigt," lyder det fra Nina Eg Hansen, der klar til at tage den udfordring op som ny direktør i Social- og Integrationsministeriet.
Lobna Taiybi

Det er centralt, at man som leder formår at sætte og kommunikere en retning for organisationen, så medarbejderne ved, hvad kursen er, og inden for retningen har rum til at bruge deres potentialer.

Nina Eg Hansen
Ny direktør i Social- og Integrationsministeriet
Fakta

CV - Nina Eg Hansen

Født 18. marts 1972.

Erhvervserfaring
2012 - Direktør, Social- og Integrationsministeriet.

2010 - 2012 Børne- og Kulturdirektør i Ringsted Kommune

2009 - 2010 Kontorchef i Kontoret for børn i Indenrigs- og Socialministeriet

2007 - 2009 Kontorchef i Kontoret for børn i Velfærdsministeriet

2006- 2007 Kontorchef i Kontoret for udsatte børn i Socialministeriet

2004 - 2005 Assisterende ledelsessekretær for departementschefen

2003 - 2004 Projektleder Anbringelsesreformen

2001 - 2006 Fuldmægtig i Kontoret for børn, unge og familier i Socialministeriet

1999 - 2001 Direktionssekretær i Danmarks Naturfredningsforening

1995 - 1996 Undervisningsassistent ved Aarhus Universitet 

Udannelse
1999 Cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet

Privat
Gift med finansminister Bjarne Corydon (S), som hun har fire børn med.

Opgaven er klar for Nina Eg Hansen, der fra 15. maj overtog topposten som direktør for socialområdet i Social- og Integrationsministeriet.

Hun skal arbejde for at sikre bedre viden om større implementering af de socialpolitiske ønsker i kommunerne og sikre større brug af evidensbaserede metoder, der netop er en af social- og integrationsminister Karen Hækkerups (S) helt store kæpheste.

"Mange af de metoder, vi bruger, er ikke specielt underbygget forskningsmæssigt, så det er en stor udfordring at sørge for, at den indsats der bliver gjort på området også i større omfang kommer til at bygge på viden om, hvad der virker," siger Nina Eg Hansen.

Hun har også tidligere været stærk fortaler for de evidensbaserede sociale indsatser, blandt andet i et tidligere debatindlæg. Hendes stærke fokus på netop det kan være en af årsagerne til, at hun - ifølge Ringsted Dagblad - blev "headhuntet" til stillingen i det ministerium, hvor hun tidligere også har slået sine folder.

Mangelfuld implementering
Den nye direktør satser ikke kun på forskning. Hun vil også sørge for, at kommunerne i praksis realiserer tiltagene fra staten, og at initiativerne således efterlever politikernes hensigt. Det vil hun gøre ved at samarbejde med kommunerne, for hun tror på, at de "virkningsfulde indsatser" bliver skabt igennem samarbejde.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00