Ny temadebat: Hvordan håndterer vi udfordringerne i Familieretshuset?

Hvordan sikrer man et familieretligt system, der passer på børnene, når de kommer i klemme i en skilsmisse? En række aktører giver deres bud på, hvordan vi løser de udfordringer i Familieretshuset, som har været i fokus den seneste tid. 

Hvert år får omkring 10.000 skilsmisseramte forældre hjælp i Familieretshuset til at løse konflikter omkring deres børn. 
Hvert år får omkring 10.000 skilsmisseramte forældre hjælp i Familieretshuset til at løse konflikter omkring deres børn. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Det er børnenes trivsel og fremtid, der er på spil, når tusindvis af skilsmisseramte forældre hvert år mødes i Familieretshuset for at få hjælp til at løse konflikter om f.eks. samvær, forældremyndighed og bopæl.

Men voksende sagspukler og månedlange ventetider for familierne har plaget Familieretshuset siden etableringen. Samtidig har Familieretshusets håndtering af de såkaldte ’højkonfliktsager’ været til løbende debat.

Nu peger en ny rapport fra Tænketanken Justitia på en række brister i retssikkerheden, når forældremyndighedssager behandles i Familieretshuset. Samtidig har Familieretshuset i slutningen af august afskediget op mod 100 årsværk. 

0:000:00